Saturday, February 21, 2009

Kairo

Egiptusesse minnes tuleb kindlasti minna ka püramiidide juurde. Meie sõitsime ka sellek Kairosse. Kuus tundi bussis, pole just kõige lõbusam. Õnneks toimus sõitmine jälle öösel, hommikul üheksaks olime juba Kairos. Esimene käik oligi püramiidide juurde. Ausalt, nad on veel võimsamad kui piltidelt paistab. Liibet käis ära ka püramiidis sees, tõsi küll, suurtesse sisse ei saa, ainult väikestesse. Ühte komplekti kuuluvad mitu püramiidi, üks suur vaarao oma ja mitu väikest naisele-lastele. Kohalik reisijuht rääkis inglise keeles ja eesti oma tõlkis. Hästi palju huvitavat saime teada Egiptuse kohta üldse.

Püramiidil ronida ei tohtinud, aga nagu seal maal kombeks, kõik mis on keelatud on paari pauntsi eest lubatud. Selline näeb välja püramiid lähedalt.


Sfinks. Kahjuks laguneb. Egiptlased on üritanud teda parandada, kuid ei õnnestu neil see. Kui püramiide saab käega katsuda, siis sfinksile väga lähedale ei lubata.

Kairo muuseum. Sisse saamiseks tuleb läbida tohutult põhjalik turvakontroll. Igal sammul on kaamerad ja turvad. Nägime ära ka Ramsese suure kullast maski. Kahjuks saime muuseumis vaid paar tundi olla ja seda on kole vähe. Pilti teha seal ei lubata ja muuseum oli ka ainuke koht kus raha ei aidanud.

Üks päev Kairos jääb väheks, liiga palju kohti on kuhu minna tahaks. Tegelikult pole ma räpasemat linna varm näinud, aga huvitav on ta ikka. Suur Kairo turg, pistsime oma nina sinna ka, aga ainult pooleks tunniks ja seda ka õhtul seitsme paiku. Huvitav koht, meie otsisime apelsine. Käisime läbi igasugu kahtlased kohad, üles leidsime. Head, magusad apelsinid.
Jälle bussi ja tagasi Sharmi poole. Egiptuses läheb väga vara pimedaks, juba kuuest õhtul on pime. Päikese loojangut neil ei ole. Suitsetada võid igal pool kus aga tahad.
Homme jätkan delfinaariumiga.

No comments: