Mõned retseptid ploomimoosi tegijatele. Pärit on need hoidiste raamatust.
Paks ploomimoos
1,5 kg ploomi
Siirup: 50g ingverijuurt, 2spl sidrunimahla, 1tl jahvatatud nelgiterasid, 500g suhkrut, 1 pakk moosipaksendajat.
Pese ploomid, eemalda kivid ja lõika viiludeks, haki ingverijuur. Sega ploomitükid suhkru, moosipaksendaja, nelgi, sidrunimahla ja ingveriga, aja keema. Kuumuta 10 minutit. Moos on valmis, kui taldrikule valatud moositilk tardub kohe. Vala moos läbikuumutatud purkidesse ja sulge purgid.
Ploomi-mustika-pohlamoos.
1kg ploomi, 300g mustikaid, 150g pohli
Siirup: 5 loorberilehte, mõned nelgiterad, kui armastad paksemat moosi siis 1 pakk moosipaksendajat, 1 kg suhkrut, 100ml vett.
Pese ploomid, eemalda kivid ja lõika tükkideks. Sega ploomitükid puhastatud ja pestud mustikatega, lisa 800g suhkrut ja jäta 15 minutiks seisma. Aja vesi keema, pane loorberilehed ja nelgiterad vette ning kuumuta 5 minutit. Tõsta maitseained sõelaga veest välja, puista ülejäänud suhkur ja pestud pohlad samasse tõmmisesse. Aja vesi uuesti keemaja kuumuta 5 minutit. Keeda ploomid koos mustikatega, võta vahukulbiga vaht pealt, siis lisa pohlad koos siirupiga ja kuumuta veel 5 minutit. Vala moos purkidesse ja kaaneta.
Hoidiste ajakirjas on palju igasugu huvitavaid retsepte. Kahjuks pole mina aga üldse kokkaja tüüp, sööksin küll hea isuga. Teine huvitav raamat on Sõstraraamat. Nämmi.
Kui nüüd kellegil tekkis küsimus et mida teen mina selliste raamatutega, siis mingi hetk seiklevad need trükised Viljandisse. Ja eks ikka selle mõttega et hiljem täis purgid oleksid teel minu poole. Hea kui keegi viitsib igasugu asju purki panna ja mina saan süüa.
No comments:
Post a Comment