Wednesday, March 30, 2016

The Meadow

Lubasin endale küll, et selliseid sala tegemisi enam niipea ette ei võta, aga no nii jälle läks. Tegemist Dropsi salaja teki heegeldamisega. Esimene vihje tuli, andsin kiusatusele järele ja võtsin riiulist lõngad koju kaasa. Õhtul, siis kui pisid magama seatud, hakkasin pusima. No tundub, et ma ei ole hea heegeldaja, ei mõista kirja järgi motiive heegeldada, eelistan skeemi. Aega esimese motiiviga kulus, teised tulid juba kiiremini.


Lõngaks sai valitud Safran, kahtlustan küll, et mõõtude järgi tekk siit ei tule, pigem siiski pleed. Rohkem motiive ei hakka veel tegema ja suuremaid ka mitte, vaatan kui suur tuleb ja siis saan ju midagi juurde teha, kui vaja on.


Nüüd siis jääb üle oodata esmaspäeva, siis tuleb järgmine vihje ja siis valin ka järgmised värvid. Ma ikka loodan, et ma vahepeal käega ei löö ja ei loobu.
Niipalju seadsin küll ringi, et valgega heegeldades sättisin ringi alguse nurka, nii jäid ringide üleminekud silmale ilusamad.


Täna õhtul hakkan taas silmi ja sõrmi Noroga rõõmustama.

Sunday, March 6, 2016

Üks valmis.

Lihtne ja kiire kudumine, tegelikult tegin küll ühe valearvestuse: varrukad venisid veidi pikemaks kui tahtnud oleksin, aga veel harutama ei hakka vaid keeran lihtsalt üles. Samas võibolla siis, kui aega rohkem jääb teen selle paranduse ka ära.
Aga selline ta mul siis saigi.

Muster: Dropsi Morning Star
Lõng: Angora 2 kahekordselt ja kulus 3 tokki
Vardad: 4,0

Nüüd on keskelt alustamine ka ära katsetatud ja mulle meeldis. Seljaosa tegin meelega veidi pikema, nii meeldib ja muidu oleks väike nutsakas lõnga järgi jäänud. Järgmisel korral oskan ka varrukate pikkust paremini arvestada.


Lisaks vaatasin uuesti üle oma lõngakapi ja otsustasin anda mõnele lõngale võimaluse kellegi teise varraste abil kiiremini kudumiteks saada.
Midara Baby. 70% meriinovilla ja 30% Dralonit 50g/200m ja toki hinnaks 2.30



Dropsi Love 3 50% alpakat ja 50% villa. 50g/150m. Toki hind 2.50



Baby supremo. 100% meriinovill 50g/200m hinnaks 3.50


Regia Bamboo 45% bambus 40% villa ja 15% polüamiidi. 50g/200m Neid on kokku 6 tokki ja ühe hinnaks on 3.-