Wednesday, January 28, 2009

Tuesday, January 27, 2009

Vernal Shawl clue 3


Valmis! Nüüd hakkab see sall mulle juba meeldima. Nüüd ootan juba järgmist vihjet. Kui kellegile pakub huvi, siis muster on saadaval http://lankakomero.blogspot.com. Mina löön kaasa Ravelry grupis. Lõngaks Novita Florica.
Järgmise pildi teen tumedal taustal, paistab ilus muster paremini välja.

Täna leidsin Mystery Stari jaoks ka sobiva lõnga, Pronksi tänava lõngapoest Raasiku värvilise. No ja just Raasiku lõng äratab minu laiskvorstis kassi. Nii naljakas oli Mikit jälgida. Kõigepealt läks lõngakera kõrvale magama, ise kogu aeg mind jälgides. Kas pistab karjuma või ei. No ei pistnud, vaatasime Liisbetiga ja naersime. Hetkega olid küüned keras ja sakutamine algas. Päris kahju oli ta rõõmu rikkuda. Liisbet keris siis Mikile väiksema kera, las mängib ja tunneb rõõmu.

Sunday, January 25, 2009

Seelik


Selline ta siis sai. Aega võttis ikka terve nädala ja tegelikult on vooder ikka veel sisse õmblemata. Plaanis oli teha eelik suveks, kuid ees ootab Egiptus.
Lõngaks Novita Kotiväki ja kaaluks 189g.
Selja ja juba voodriga pilti luban paari nädala pärast.

Käpikud.


Vahelduseks sain valmis sellised käpikud. Liibetile on suured,seega saan isekandma hakata. Ega nad soojad väga polegi, lõngaks Novita Wool ja muster vanade kinnaste pealt maha tehtud. Kaal 38g ainult.

Thursday, January 22, 2009

KAL-id

Hetkel on mul käsil kaks KAL-i kus kaasa löön. Esmaspäeval hakkab kolmas ja neljas ka varsti. Ma lausa fännan Badcatdesigns-i mustreid. Viimased kaks kahjuks saadaval vaid siis kui ostad lõnga. Kuskil kaugel Ameerikas disainib keegi salli Tallinna nimega salli ja nagu ma aru sain, pole ta ise Tallinnas käinudki.

Nüüd aga nendest mis juba käsil. Esimene "LadyJane" yahoo grupis Knitting-Delight. Lõngaks Zümrüt Punto. Pildil esimesed kaks clued ja nüüd läheb sall riiulisse järgmist nädalat ootama.


Ravelry grupi Vernal Shawl, samuti kaks esimest vihjet valmis ja esmaspäeval peaks tulema järgmine osa.

Thursday, January 15, 2009

Vernal Equinox Shawl


Mina liitusin Ravelry gruppi. Kuna kodus on olemas Novita Florica lõng, siis kasutan seda. Vaatasin et mõni koob sama lõngaga. Kal-ide juures ongi põnev see et sa ei tea ette tulemust. Liitudes mõtlesin küll et teen Raasiku lõngaga, kuid eile ei leidnud Tallinnas ühestki poest ja siis läksid käiku kodused varud.
Esimene clue netis üleval ja minul siis varrastel selline. (pilt tuli veidi vildakas)



Tänasest algab ka Yahoo grupis Knitting-Delight salli "LadyJane" kudumine. Just printisin esimese clue väja ja nüüd ei jõua õhtut ära oodata et saaks koju kuduma. Muster tundub nii põnev.

Wednesday, January 14, 2009

Valge hyatsint


Lõnga nime kahjuks ei tea, oli üks nutsakas jääke. Pitsiosa ääres on Novita Floricaga. Kaal 72g. Kaalulangetus läheb päris ludinal. Juurde olen ostnud ainult Liisbetile kampsuni lõnga. Kampsunist veel niipalju et täna alustasin esimese varrukaga. Nööpidega on kehvad lood, tuleb endal fimo appi vist võtta.
Üritasin täna leida kuskilt Raasiku värvilist sallilõnga, aga ei leidnud. Eks tuleb helistada ja tellida. Varsti saan võib-olla rohkem aega kudumiseks. Huvitav kaua taastumine mandlite opist aega võtab? Esmaspäeval selgub aeg, loodetavasti ei tule kaua oodata. Mul niigi juba paanika.

Tuesday, January 13, 2009

Heegeldatud kott

Kui kõik ausalt ära rääkida, siis kotitegu sai alguse kevadel. Isetegija oksjonilt ostsin Liisbetile Heily5 käest ühe imearmsa koti. Vaatasin ja uurisin, tegemine tundus nii kerge. Aasta lõpus sain siis vahepeal heegelnõela ka pihku. Koti heegeldamiseks kulus vaid kaks õhtut, aga aga. Õmblemine pole just mu lemmik tegevus ja sobivat riiet ei olnud ka. Eile võtsin siis kätte ja sammusin kangapoodi riide järgi. Lisaks vaatasin ka nööpe kampsunile, neid muidugi ei saanud. Vot nii, lõpuks sain koti valmis ja just selline ta sai. Igastahes on julgust uus kott ette võtta, sel korral veidi keerulisem.

Angel Lace Shawl



Valge mütsi juurde sai Liisbet valge salli. Puudu on veel kindad.
Muster Angel Lace Shawl by Evelyn Clark. Fantastilised mustrid on tal. Saadaval www.fibertrends.com raha eest.
Lõngaks Red Heart Baby ja kaal 120g.

Küll on hea et nüüd paar kooskudumist tulemas on. Sel nädalal peaks kaks hakkama ja 26.01 hakkab Mystic Star KAL. Kapis pole enam ühtegi vaba salli, kõik on tehtud kellegile konkreetselt kingiks. Üks pääsusaba ootab ka tegemist, vist. Mis arvad Maarja-Liis, kas pääsuke või mõni teine? Ja värv, vali välja ja anna aga teada kui soovi on. Talv küll varsti läbi aga kaugel see järgminegi on.

Sunday, January 11, 2009

Kampsun Liisbetile.

Tundub et kasvamisega on meil kiireks läinud. Järjest on kampsunitel varrukad lühikeseks jäänud. Siin siis kõigepealt Karnaluksist ostetud lõng ja pilt kampsunist mille Liisbet välja valis.

Ja nüüd minu kahe päeva töö. Eeskujuks võtsin mustri mis on Sabrina november 2008. Päris üks ühele ma ei tee, keha osa teen ühes tükis, mulle üldse ei meeldi õmblused. Ma polegi varem ühtegi suuremat kampsunit teinud, huvitav mis sellest kõigest välja tuleb. Liisbet on igastahes vägagi põnevil, eks ma ju kogu aeg ikka proovin ja mõõdan ka.


Täna käisime 3D filmi vaatamas, minule oli see esimene kord. Liisbet on varem ka käinud multikat vaatamas. Ma ei teagi mis öelda, mulle meeldis, kuigi kohe alguses lihtsalt sülitati näkku. Päris võimsad efektid olid. Tahakski uskuda et selline maailm meie maa sees on olemas, seal seikleks ise kah. Saurused mulle meeldivad, kahju et neid enam kohata ei saa.
Varsti on kinos aga uus 3D multikas "Välk" ja suvel tuleb "Jääaeg 3", see kahjuks tavaline.

Natuke ebameeldivat juttu ka. Teadmiseks kõigile, kui muster on internetis müügis ja minul ostetud ning valmis tehtud, siis ma ei levita siin seda tasuta! Pole mõtet solvunut mängida ja kiruda.

Wednesday, January 7, 2009

Lilletop



Koduperenaise disainitud lilletop. Minul see juba kolmas.
Lõngaks Phildar Bambou ja vardad 3,5. Taaskord tegu kaalulangetamisega ja sellel kaal 252g.

Nüüd käsil Liisbeti soovide täitmine, ta tahtis mütsi juurde käpikuid ja kolmnurkset salli. Sall juba varrastel, ma nii harjunud juba et teleka ees istudes peavad näpud tööd tegema. Unetu nagu ma ka olen, õige oleks küll öelda et öösel olen unetu aga hommikul magaks. Me Liisuga mõlemad öö inimesed.

Varsti aga kurguarstile ja siis opile. Jubedalt kardan. Tean jah et ega midagi hirmsat pole, aga ikka kardan. Kohutav. Aga siis olen mõned päevad kodus ja saan jälle kududa ja kududa. Lohutav. Kui vaid keegi tuleks ja köögis remondi ka ära teeks ja siis vannitoas. Unistada ju võib, eks.

Saturday, January 3, 2009

Veel üks müts.

Väike fotoreportaas Liisbeti uuest mütsist:



Kanda saab soonikust äär sees, siis on tavaline müts, või moodsa lätuna. Mulle meeldib lätu rohkem, Liisbetile endale ka. Pildistamise ajal oli naeru kui palju, ma olen vist väga naljakas. Liisbet lagistas kogiu aeg naerda ja ilusat pilti oli päris raske tabada.
Muster ajakirjast Novita Talvi 2008. Lõng Novita Helen ja vardad 3,5. Kuna käib kaalulangetamine, siis see siin 69g. Esimene tegemine sel aastal ja esimest korda tegin palmikut. Nii lihtne, huvitav küll miks ma seda siiani ettevõtta pelgasin? Albumisse panen kuu lõpus kõik kokku, ei hakka üks haaval panema. Kuu pikk ees, midagi ikka veel valmis saan. Uus rätt ongi juba varrastel.

Seniks aga ilusat alanud aastat kõigile!