Tuesday, April 26, 2016

Salajane tekk

Teisipäeva õhtu ja plaani päraselt paar tundi heegeldamist. Veel viis ruutu juures lillede kogus. Tegemist siin endiselt Dropsi salatekiga ja lõngaks Safran. See lõng hakkab mulle järjest rohkem meeldima.
Viies vihje:


Ja siin nad kõik koos, 21 ruutu. Eelmise nädala vihjest tegin vaid ühe ruudu, ei kõnetanud mind see õieke ja rohkem ei teinud.


Nüüd siis lõngad ja nõel nädalaks ootele, eks siis mis edasi.

Saturday, April 23, 2016

Lilleline rätt.

Juhtus nii, et saigi alustatud räti kooskudumist FB Wool and Woollen pitsikudujate grupis. Selles grupis koome oma rätte ainult Wool and Woollen poest ostetud lõngast. Minu esimene kirja pandud, või õigemini olen kirja panemas. Skeemid on olemas ja kudumine käib. Hetkel tundub mulle, et muster on veidi keeruline.

Vihje 1


Reedel sai antud ka juba teine vihje


Kolmas vihje ilmub järgmisel reedel. Kokku on 4 vihjet räti põhimustriga ja 1 vihje äärepitsiga. Seega väga pikale see kudumine ei lähe.
Lõngaks on Kid Mohairi ja siidi segu imepehme Reine II Jaapanist ja vardad 3,0

Tuesday, April 5, 2016

Siis kui uni otsustab minema hiilida....

...... tuleb võtta mõnus aeg iseendale. Jaa, seda ka öösel kell 4 näiteks. Viimased ööd ongi jälle kuidagi lühikeseks jäänud, ju on kellegil und rohkem vaja kui minul :)
Täna varahommikul oli hea kätte võtta Dropsi salatekk The Meadow.
Teine vihje, ruut Tulikas ja lõngaks Dropsi Safran.







Keskmised lillekesed sain juba õhtul valmis, siis kui üks laps mängis autodega ja teine lobises oma koolipäevast ning telekast tuli ka midagi, sellele mul aga tähelepanu enam ei jagunud. Hommikul said õied ruudud ümber ja nõelaga paar otsa peitu ning valmis nad olidki. Enamuse otsi heegeldan küll kohe peitu, aga lille viimane ja ruudu viimane jäävad ikkagi peitmiseks.
Üks noormees avastas hommikul ärgates korvi ruutudega ja arvas, et nendest saab laheda maja ehitada, aga emme ole nii pai ja tee ruute juurde. Nädala pärast teen.

Valmis kaks vihjet ja 10 ruutu, Anemoon ja Tulikas





Vahepeal aga naudime kevadet, pühapäeval leidsime metsast lundki, maitses päris hästi...


Saturday, April 2, 2016

Üks mõnus hommik.

Milline õdus hetk! Lapsed on kõhud kooki täis söönud, Liisbet toimetab oma toas ja Ramses vaatab telekast Peppa multifilmi. Rahu ja vaikuse hetk. Mõnus on ennast päikeselaiku sättida koos kahe nõrkusega: kohvi ja kudumine. Väike hetk enne päevaseid askeldusi.



Noro kudumine on nagu värviteraapia, kood ühte värvi, mõeldes, et nii lahe värv ja siis tuleb kohe uus ja imelisem värv. Super ilus roheline on just, aga karta on, et mitte kauaks.

Tänane päev on taas lastele, kindlasti lähme varsti õue päikest püüdma ja Ramsesega hakkame kartult muldama. Meie kartul on juba pikaks pikaks kasvanud ja paistab, et hakkab varsti õitsema. Oi kuidas ma sel kevadel tahaksin, et mul oleks oma aed......  Unistused.......
Nautige ilusat ilma ja päikest!