Sunday, October 19, 2014

Vigadest õpitakse

Eile sain tellimuse ühele rätile, kollasele. Alguses olin väga kahtlev kas see värv ja muster hakkavad koos tööle, kohe kuidagi ei isutanud mind see värv tokis. Kuna jah sõna olin juba varem andnud, tõsi, siis oli jutt sinakas - rohelisest värvist, polnud enam taganemisteed. Hakkasin siis pihta. Nüüd selgus aga tõsiasi, et ma ei ole eelmise räti kudumisel teinud ühtegi märget, on vaid üks väga algeline skeem. Kudusin korduse ära ja vaatasin, et midagi on valesti. Harutasin veidi ja kudusin teise mustrikorduse ka lõpuni ning siis tabas selgus, kudusin ju kahe mustrikorduse vahele ühe rea parempidi. See on kui kirja ei pane ja ise oled väsinud........

Aga rätis mulle see kollane värv meeldib, lausa rõõm on kududa: lõng on super, värv ja muster sobivad ka imeliselt kokku. Pole hullu, veidi veel harutada ja nüüd tean kuidas edasi ja seekord juba lõpuni.


Lõng taas Midara Silk Mochair, värv 320 ja sel korral vardad 4.0

Tuesday, October 14, 2014

Siidisegune mohäär

See sügis on üks haigus teise järel meil kodus kimbutamas, tegelikult tundub juba, et kogu aeg ongi üks kahest haige. Taas olen Ramsesega kodune. Ja kui üks rätt valmis, tuleb alustada kohe ka uuega, kui vaid värvivalik oleks veidi lihtsam :)


Tartu, kuna andsite mulle vabad käed, siis minu valik jäi pika kaalumise peale punasele. Annan Signele põhjust 31. läbi astuda, loodetavasti ikka jõuan ;)
Eks ole võrratud värvid ja hästi mõnus siidine lõng Midaralt, 25g on 220m ja minu valgele rätile, nuppudega, kulus täpselt 2 tokki. Kudusin 3,5 varrastega.
Nüüd tuleb kiirelt kampsun valmis saada ja siis taas pitsi kuduma.

Monday, October 13, 2014

Värviline.

Vahepeal jäid kõik enda kudumid seisma ja kiirelt sai valmis tellimuse peale kootud rätt. Poes on mul samasugune punase ja mustaga, aga need värvid igaühele ei sobi ja nii valiski üks proua endale pehmemead toonid ja sooviks oli just sellise mustriga rätt.
Kuivab.

Rätte tuleb lähiajal veel, kolm on järjekorras.

Monday, October 6, 2014

Leedukad koos.

Kokku said Angora2 ja Teksrena. Halli Angora2 oli kodus eelmisest rätist järel ja tume hall Teksrena on mind juba kevadest saadik riiulis meelitanud. Anna Teekonna rätt jäi mulle silma juba paar päeva tagasi ja eile Anna veel lisas hoogu juurde ja nii saigi see eeskujuks võetud. 


Täitsa põnev on kahte erinevat lõnga kokku üheks rätiks kududa. Angora2 on mulle juba teada suurepärane lõng ja Teksrena tundub ka üks väga korralik lõng olevat. Seda enam, et mõlemal lõngal on värvide valik ka suurepärane. Täpsemalt juba siis kui rätt valmis saab.

Thursday, October 2, 2014

Raasikul.

Täna sain ka mina lõpuks Raasiku lõngavabrikusse. Aitäh Annale! Oi seda värvide küllust ja ilu. Tõsiselt! Pea on ideid täis, mida kõike nendest värvidest kududa.... oleks vaid aega rohkem.








Annaga on meil plaanid Raasiku lõngadega juba peaaegu paigas, kõigest täpsemalt mõne aja pärast, aga kindlasti enne novembrit ;)

Mina ootan kõiki kohvile ja lobale taas pühapäeval, 05.oktoobril kell 11.00 ja kellele see on liiga varajane aeg, siis liituda võib ju ka hiljem :)