Monday, November 22, 2010

Taas sokid

Väljas on vesiseks ja külmaks läinud ning kõik vajavad nüüd villaseid sokke.
Roosad.
Muster on mind täielikult lummanud. Juba teised sama mustriga ja arvan et mitte viimased. Muster on Käsitöö soki erist. Lõng peaks olema angoora, silti pole enam alles, ning vardad 2,5. Liisbeti sõnul mõnusalt soojad.


Rohelised.
Muster viimasest Käsitööst. Lõngaks 100% acrylic Nako ning vardad taas 2,5


Sokke tuleb kindlasti veel, vahepeal teen mõned mütsid ka.

Friday, November 19, 2010

Hearthstone Blanket.

Lõpuks sain valmis. Ammu ammu olen endale tahtnud ühte toekat lina lauale. See muster tundus just see õige, juba esimesel pilgul. Punane sellepärast et seda värvi lõnga oli kodus olemas. Muidugi ka jõulud mis kohe kohe käes on. Midagi uut ja ilusat tuppa.


Pilti pidin tegema põrandal, lauale hakkan sättima õhtul. Tahtmine näidata oli nii suur et tegin hommikul pildid ikka ära. Olen endaga kokkuleppe sõlminud et kodus ma arvutis ei ole. Kõik vajaliku saan tööl tehtud ja kodune aeg kulub Liisbeti ja iseenda peale.



Muster Hearthstone Blanket yahoo grupist
Lõng Red Heart Soft Cotton
Vardad 3,5
Mõõdud 130 cm, mõnusalt suur.

Monday, November 15, 2010

Sokid

Just sellised sokid olid mul plaanis teha Soktoobris. Nüüd sain siiski valmis, Liisbetile. Tema ei taha sokke, tahab põlvikuid.


Lõngaks Cervinia Montecarlo ja vardad 2,5. Lõnga jäi vee ühe paari põlvikute jagu üle.
Nüüd saan jälle oma ümmarguse linaga tegeleda, äärepits veel vaja külge kududa.

Tuesday, November 2, 2010

Liisbeti tehtud

Sel aastal algasid Liisbetil ka koolis käsitöö tunnid. Hetkel on need ta lemmikud ka, olgugi et esmaspäeval on tal pikk pikk koolipäev.
Kõigepealt alustasid nad heegeldamisega. Kõik muu läks lihtsalt, aga heegelnõela õigesti hoidmisega oli probleeme. Samas sai talle selgeks ka et kodudes eriti käsitööga ei tegeldagi. Mõned tüdrukud olid tunnis lausa nutnud, koolis ei saa aru ja kodus ei osata ka aidata. Probleem oli ka Liisbeti pinginaabriga, aga mina ka ei saanud aidata, ta on vasakukäeline. Nüüdseks on esimesed piinad möödas. Valik anti kas teha kott või pinal. Liisbet valis koti.



Praegu on neil käsil kudumine. Parem ja pahem on selged. Mis valmistööks lõpuks tuleb, ei tea veel. Lubasingi Liisbetile õpiku tellida Saara kirjastusest. Nädalavahetusel käisime poodides otsimas aga ei leidnud.

Monday, November 1, 2010

Lehed taas.



Müts Liisbetile tehtud Käsitöös ilmunud mustri järgi. Liisbetil tavalise mütsina ja kannab paremat pidi. Endale tegin tumepunase ja kannan pahemalt poolt. Enda oma venitasin baretiks. Armas ja lihtne muster. Lõngaks Novita Rose Mohair.

Veidike olen oma suure linaga edasi ka jõudnud. Seda mustriosa oleks mustri järgi tarvis kududa kolm korda. Mina vist piirdun ühega. Mõtlen veel ja vaatan. Sel korral ei tee ma ju pitsilõngast, vaid just jämedast puuvillasest. Red Heart Soft Cotton. Olen omale ammu tahtnud ühte jõulist ja tugevat lina, nüüd siis teen proovi ja vaatan kuidas välja tuleb.