Wednesday, May 19, 2010

Serenity


Muster: Serenity
Autor: Laura Wilson-Martos
Lõng: Lacey Lamb Jade Sapphire Exotic Fibres
Vardad: 3,5

Hästi lihtne muster ja kirjas nii skeemi kui ka regivärsina. Mulle meeldib skeem rohkem. Lõnga kohta võin ainult kiidusõnu öelda, nii pehme ja mõnus kududa. Lõnga sain sügisel Andrea käest ja selle mustriga sobis ideaalselt.

Eile liitusin taas tervet suve kestvasse gruppi SummerSwatchMe. Nüüd tarvis kodused lõngavarud üle vaadata ja pärlisahtlisse pilk heita. Palju Liisbet mulle pärleid alles on jätnud. Muidugi pean ka kogu info läbi lugema, et teaks mis mind siis ees ootab. Sain Andrea käest kutse ja kohe liitusin, pikalt mõtlemata. Tema gruppidest saab alati midagi uut juurde õppida. Uued tehnikad, igasugu huvitavad nipid, mulle meeldib.
Kui tööl kiirem aeg mööda saab (meil järgmisel nädalal ARK kontrolli oodata) ja Liisbetil kool läbi, siis saan rohkem käsitööd teha. Praegu aga imetlen rohkem teiste tegemisi ja ammutan uusi ideid.

Friday, May 14, 2010

Valikud...

Elu on täis valikuid, eks. Viimasel ajal tuleb mul pea iga päev midagi tähtsat (minu jaoks) otsustada. Oi kuidas see mulle ei meeldi. Palju lihtsam oleks kui keegi ütleks et tee just nii ja ongi kõik korras. Liiga palju vastutust on mul sel kevadel õlgadele langenud. Laps, kodu, töö, ehitus.... Mis liig see liig. Viriseda vahest võib, aga hakkama peab saama. Keegi minust palju targem inimene on öelnud: " Ebaõnnestuda võivad kõik, aga alla anda ei tohi ".

Kuulan siin Ott Leplandi plaati (lootsin rohkemat) ja mõtisklen mida ma siis nüüd koon? Rätti või saab sellest ikkagi lauale lina? Tõenäoliselt viimane. Sellisel juhul tuleks mustrikordi veel juurde lisada? Lõnga ju jagub. Järelikult tuleb edasi teha.
Teen siis lauale lina ja lisan kindlasti veel ühe mustrikorra. Siis vaatan ja mõtlen edasi. Lõng venib ka ilusti, aga laual peabki suur lina olema.
Muster Serenity ja autor Laura Wilson-Martos. Pits koos palmikutega on võrratu!



Veel mõned päevad ja näitan teile Andrea disainitud The Persian Princessi rätti. Selles on palju pärleid.
Nüüd aga taas tööd tegema. Kui väsitavad on suure egoga inimesed........
Nädala lõpp käes, väljas paistab päike ja mina tujutsen.

Thursday, May 13, 2010

DROPSi pitsiline top



Selline saigi. Täna tegime hulga pilte, aga blogi kõlbulikuks osutus vaid see üks. Kõik on udused või mossis näoga.
Lilleke veidi lähemalt ka.

Andmed siis sellised:
Muster DROPSilt ja eesti keelne tõlge mustrimaailmast
Lõng Schachenmayr nomotta Catania 100% cotton
Vardad 3,5


Väljas on soe ja müristab. Ometi kord pole vaja hulgim riideid selga toppida. Aga mina nagu ikka kevadel, angiinis. Küll varsti korda saan, nädalavahetusel hakkan ravima. Selline ma siis olengi. (nagu kõik pildid täna, udune)

Tuesday, May 11, 2010

Vahelduseks veidi pitsi

Viimasel ajal pole ma suurt midagi teinud. Käsitöö valdkonnas ma mõtlen. Nädalavahetusel sain valmis Liisbeti topi, millest rohkem juttu siis kui saan seljas korraliku pildi tehtud.
Nüüd siis tekkis suur tahtmine midagi pitsilist jälle teha. Mustrit hakkasin otsima väikse teki tegemiseks, varsti läheb vaja beebi tekki. Leidsin ühe imeilusa mustri, palmikutega. Tänu Isetegija.net foorumi linkidele. Kuna kodus on mul ainult peened lõngad siis tekki veel ei tule, hiljem kindlasti.


Meie Mikike hakkab ka jälle kassi kuju võtma. Paljaks sai ta aetud mitte kassi piinamiseks vaid sellepärast et nahapõletik tekkis. Oi kuidas tahaks ka ennast nii kerra tõmmata ja magada päikese laigus. Kui muidugi seda päikest leiaks....


Eile öeldi mulle ja pidin omale märkmikku kirja panema et 02. juuni on pidupäev ja õhtuks midagi planeerida ei tohi. Liisbetil on pidulik 4. klassi lõpetamine. Juba. Alles me nagu käisime kooli katsetel ja nüüd algkool läbi. Sellest et kodus lapse asemel on noor neiu olen juba ammu aru saanud. Kahjuks .....

Thursday, May 6, 2010

Uuele katsele

Uus top on varrastel. Hetkel siis niikaugel


Esimese katsetuse harutasin üles, õigemini tegi seda Liisbet. Erinevad toonid ongi partii viga, kõikidel tokkidel on peal üks kood. Tundub et siiski saan ühe tooniga topi valmis, kui ei, siis varrukad teen tumedamad. Liisbet küll ütles et tema küll erinevust ei näe.

Tundub et ma hakkan tasapisi toibuma, peas on mitu ideed mida teha. Selleks aga pean Karnaluksi külastama, valget mohääri on vaja. Ideid on aga kas ma neid teostada ka suudan, seda näitab aeg.

Monday, May 3, 2010

Hooletus ees, harutamine taga.

Täna tuleb veidi nutujoru. Leidsin ilusa pitsilise topi mustri ja Liisbet valis lõnga ka välja. Ilusa rohelise, mul kohe hea meel, on mida isetegijas kevade tööna esitada. Ostsin 7 tokki ja kodus hakkasin suure hooga kuduma. Kõik läks ilusti, muster on kenasti eesti keelde tõlgitud ja väga lihtne. Hea õhtul teleka ees kududa. Kolmas tokk hakkab otsa saama ja veel 1 cm kududa et varruka jaoks silmi maha lasta........
Täna võtsin topi tööle kaasa, on kuidagi vaikne siin ja plaan oli keha osa õhtuks valmis saada. Aga vot ei lähe nii nagu plaanisin. Laotasin siin topi lauale laiali et mõõtma hakata ja üllatus üllatus, kolmas tokk on hoopis heledam kui eelmised.


Nüüd ma kirun ja vannun siin, kus mu silmad enne olid, terve tokk on kootud ja ma pole aru saanud et hoopis teine toon on. Polegi muud teha kui hakka aga harutama. Küll ma olen kuri ja ega ma nüüd teagi mis toonis 4 tokki veel on, poes tundusid kõik ühte värvi.

Tegemist on DROPSi mustriga, mille tõlge on http://mustrimaailm.forum.co.ee/