Tuesday, September 15, 2009

Igaühe jaoks on kuskil keegi

Juba mõnda aega tagasi tellisin omale www.knitwitch.com lehelt lõnga. Imemõnus, pehme sallilõng. 100% alpaca. Tegelikult on selles süüdi Mary, kes saatis mulle seda lõnga ja ma kohe pidin tellima juurde. Rohelisele leidsin mustri ilma vaevata, aga sinisega tekkis probleeme. Alustasin Haapsalu salli, ei meeldinud ja harutasin üles. Järgmiseks võtsin ühe ruudu, aga ega see mulle ka ei meeldinud. Taas harutama. Nüüd siis lõpuks olen rahul. Tundub et muster ja lõng sobivad kokku.
Fern Garden. Palju nuppe, mustris 5silmaga, mina teen 7-ga.





Tööl, juba teist päeva pärast pisikest puhkust. Väsitav, kui oled harjunud kodus vedelema. Aga õnneks on veel tööd, nii et pole tarvis viriseda. Ja tegelikult on seltskond ka päris vahva, mis viga nii tööd teha.
Marekiga valisime autole värvi, talle meeldib punane....

minule must......

ja valge pildi printisime ka välja. Nii igaks juhuks et võib-olla....

Sunday, September 13, 2009

Queen Anne´s Lace.

Täna oli imeilus päikeseline päev, just paras pildistamiseks. Sel korral Liisbet modelliks olla ei tahtnud, on hirmus nohune.



Muster Queen Anne´s Lace
Lõng Merinos Extra Titan Wool 100g/1400m.
Kaalu 42g.
Minu esimene sall nii peene lõngaga. Üllatavalt mõnus oli kududa ja ringvardaid ei läinudki vaja. Lõpp oli küll veidi ebamugav, aga paari rea kudumiseks ma ringvarrastele ka üle ei tahtnud minna. Olen vist mitu korda juba öelnud et Andrea mustrid mulle tohutult meeldivad. Lihtsalt kirja pandud ja ilusad. Tema disainitud salle tuleb veel ja veel.



Viljandi.
Reede lõunaaegu sõitsime Viljandisse. Liisbetil on alati tahtmine kohe maale minna, talle meeldib seal väga. Öö olime küll linnas, aga maale saime ka laupäeval. Sügis on kohale jõudnud, aga päike särab ikka. Vananaistesuvi.

Päevalilled on võimsad, nii pikad.



Kasvuhoones on tomatisaak ka vägev, nagu igal aastal.



Valge klaar oli päris valmis saanud, seest läbipaistev ja magus... Pirnid, astelpaju, mõned ploomid. Aias on sügis ikka päris magus. Kõrvitsadki olid juba päris pirakad. Kahjuks ei tulnud sel aastal meie arbuusidele mitte ühtegi palli otsa, aga üritame järgmisel korral uuesti.
Miki oskas meid jälle üllatada, talle meeldis kaalikate juurikaid närida.

Wednesday, September 9, 2009

Tikkimismaraton.



Minu esimene töö. Õigem oleks küll öelda et harjutamine. Pole juba ammu-ammu tikkinud, kunagi sai mitu patja valmis tehtud ja ausalt öeldes on kaks lausa aastaid poolikutena seisnud. Pilt on valmis, aga kuidagi ei saa tausta tehtud. Ega hetkel ka need plaanis pole, plaane polegi... Aga detsmbrini veel veidi aega on kah. Ma saan iseenda petmisega ikka jube hästi hakkama.


Eile õhtul peeglisse vaadates (ma tõesti vahel vaatan peeglisse ka), sai mul blondist peast villand. Niisiis, tänasest hommikust olen pruunide juustega, blondiin jäi minevikku. Ma kohe pean aegajalt värvi muutma, naine, edevus on sinu nimeks. Minu puhul kehtib täiega.

Pühapäeval on harjukate kokkusaamine, teki kokku heegeldamine. Eks näis kas kogun julguse kokku ja lähen ka. Mitu korda olen plaaninud, aga kohale ei jõua. Minna pole ometi kaugele vaja, üle raudtee lihtsalt. Arg olen ka veel. Samas, ega ma tekki heegeldama ei sobi, ei tule mul see töö hästi välja. Vabandusi leian ikka hulgim kohe. Tekid tulevad aga iga kord fantast ilusad, nii ema kui isa omad. Projekti vedajad Mari Marike ja Fredy teevad suure töö ära, sügav kummardus nende ees. Tublid olete!

Thursday, September 3, 2009

Sokkide eri

Vahepeal on 1. september mööda saanud. Taas kooli. Liisbet, mitte mina. Sel aastal ta isegi tahtis minna, kuigi ei meeldi talle need hommikused ärkamised. Tunnid algavad juba kell 8. Aga eks see ole vist enamuste koolilaste probleem.
Neljas klass. Kiirelt läheb aeg küll, eriti kui kogu aeg on tegemist ja ringi siblimist. Lubasin kodus et vaatan oma päevad ümber ja vähendan koormust. Hakkan rahulikuks, vähemalt üritan.


Kuna sügis on käes, seda aknast välja vaadates, siis tegelen mina ka talvevarudega. Sokid. Fantastiline Harry Potteri lõng Ron ja Liisbeti põlvikud. Küll mulle meeldib see lõng ja kõie parem ongi neist tavalisi, ilma mustrita sokke kududa.



Järgmiseks Lupin ja muster Andrea oma. Ravelrys tasuta saadaval. Minu meelest kaob muster värvidesse ära.



Sama muster, aga lõng Selveri laadapäevadelt kunagi ostetud. Liisbeti soovil.


Nädalane puhkus saab ka kohe läbi ja jälle tööle. Mandlid jäid ka kurku edasi, enne oppi tuleb angiin välja ravida, nii öeldi. Uut aega ei olegi veel pannud, vaevalt et nüüd ainult pool aastat järjekord on. Samas, kes ütleb et ma sel ajal jälle angiinis ei ole? Nagu nõiaring, kuidagi ei saa välja. Aga ega vingmine ka ei aita, pea püsti ja edasi. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!