Sunday, March 29, 2009

Ojo de Dios.

Tänaseid toimetusi ära viska homse varna. Tark ütlemine, siin siis on minu Ojo de Dios.

Veidi lähemalt ka muster.


Lõngaks Zümrüt Punto värviliste litritega ja vardad 3,5. Kaalub see rätt 91gr.

Täna istun ma öövalves, kuidagi ei tule und. Liisbet kurtis peavalu, minul endal ei käi jälle õhk korralikult kõrist läbi. Mandlid, jälle. Loodetavasti ei jää Liisbet haigeks, koolis hakkavad tasemetööd aprillis pihta. Nii tahaks juba sooja ja päikest. Sel talvel ja nüüd kevadel olemegi täitsa terved olnud, Liisbetil oli vahepeal nohu, aga see pole mingi haigus. Angiin pole mind ka juba mitu kuud külastanud, tundub et nüüd võttis nõuks jälle kutsumata kohale tulla. Mulle väga meeldivad külalised, aga mitte kutsumata tegelased.
Kuidas saada und? Tuleb vist kööki minna ja midagi head teha, otsida midagi magusat. Kõht läheb selle mõtte peale tühjaks. Nii, nüüd sööma ja siis koon American Beauty valmis. Mis ma ikka voodis vedelen.

Lady Jane


Lõpuks sain valmis. Aprillis algab samas grupis juba järgmne tegemine. Hetkel küll uusi salle plaanis alustada pole, hakkan sokke tegema hoopis. Tekike tuleb kah valmis saada. Samas on hetkel nii palju tegemist, et kudumiseks eriti aega ei jäägi. Kahjuks, ideid on palju. Samas olen võtnud eesmärgiks võimalikult palju poolikud töid lõpetada, sahtel ongi juba jõudsalt tühjenenud. Homme loodan veel ühe räti siia panna ja teise lõpetada ning pildile püüda.

Tuesday, March 24, 2009

Aeolian Shawl


Taas kord kooskudumise korras tehtud. Seekord Ravelry grupiga. Mulle kohutavalt meeldib räti kuju ja nupud! Ma lausa armastan nuppe.
Lõngaks Avantgarde ja kaalub see iludus mul 121gr. Vardad jällegi 3,5. Kuna sel korral oli tähtaeg ees, siis kulus kolm õhtut tegemisele ja reede hommikul tõmbasin räti sirgu. Kudusin täpselt mustri järgi ja kogu aeg oli hirm et väike jääb. Õnneks siiski mitte, täitsa paras sai. Kahjuks unustasin Liisuga pilti teha, seega tuleb leppida laiali laotatud rätiga.


Täna õhtul, juhul kui koosoleku järgi üldse miskit teha tahan, peaks Ojo de Dios valmis saama. Veel vaid kaks rida kududa ja siis lõpp. Siis võtan ette Lady Jane, sellel ka ainult terav ots teha. Sukavardad tuleb välja otsida, Liisbetil on sokid auklikud. Kummiku hooaeg ju alles algab.
Andsin endale lubaduse, kuigi mulle ei meeldi lubadusi anda, et hakkan tervislikult elama. Täna hommikul tegin siis algust, jala tööle. Vaesed jalad, ma väsisin ikka päris ära. Viimane aeg sammulugeja kapist välja otsida, patareid vahetada ja taas kõndima. Peale selle ostis see tervislik inimene, loomulikult mina, omale lõunaks tervelt kümme pontsikut. Suhkruga ja puha.
Nüüd näpistan veel veidi kallist tööaega ja kirjutan kaardid valmis, õhtul panen posti.

Sunday, March 15, 2009

American Beauty, viies osa.


Valmis. Super ilus muster. Jäänud on veel vaid mõned read ja rätt saabki valmis. Täna olen pea terve päeva kudunud, uudishimu on nii suur. Oi kuidas tahaks juba valmis saada ja sirgeks tõmmata.

Käes on koolivaheaeg! Terve nädala ei ole vaja vara tõusta, ma naudin praegu vaheaega rohkem kui ise koolis käies. Täna hommikul aknast välja vaadates oli üllatus suur, öösel on lumi jälle maha sadanud. Tegelikult ootan ma ka pikkisilmi juba kevadet ja päikest aga lumi mulle ka meeldib. Liisbet tegi õues oma kassikesele seltsi lumememme.

Vaatasin üle oma mustrid ja lõngad ja panin järjekorda milliseid salle ning rätte tegema hakkan.
1. Aeolian Shawl by Elizabeth Freeman (valmis umbes pool)
2. Ojo de Dios by BadCatDesigns (hirmsasti kibelen juba tegema)
3. Revontuli-huivi By AnneM (kui leian kellegi kes lõnga tokist kerra kerib)
4. Mystic Light by Anna Dalvi
Lisaks hakkab märtsi lõpus ka Mystic Roses KAL.
Ma olen rättidest sõltuvuses! Huvitav kas keegi selle haiguse vastu ravi teab?

Kiri

Üks imeilus ja lihtne muster. Kiirelt saab valmis ka.



Kellel huvi, siis see rätt on täitsa saadaval.

Sunday, March 8, 2009

Kevadine pööripäev.


Järjekordne sall sai valmis. Ma armastan igasugu salle, sellepärast mul kurk ka pidevalt haige on. Seekord soomlase disainitud ja Ravelry grupis tehtud.

Nüüd edasi EM-i vaatama ja Mikule kaasaelama. Liisbetiga käib meil suuremat sorti vaidlus, kas tähtsam on võit või osavõtt?

American Beauty, neljas osa.


Roosid on nüüd tehtud ja mis edasi, seda näeme juba laupäeva hommikul.


Paljud on imestanud, et kuidas ma nii palju jõuan kududa. Ega ma kogu aeg ei istu ja koo ka. Päeval olen tööl, õhtul Liisbetiga õppimine. Samuti on ka minul vaja kodus üht-teist toimetada. Aga kuna olen suur filmide vaataja, siis teleka ees meeldib mulle kududa. Lisaks olen veel öökull ka.
Vaadake nüüd ise miks ma tegelikult nii palju jõuan. Või õigem oleks öelda kes tegelikult koob. Selline pilt on kodus päeval, siis kui mina tööl olen. Pildile jäädvustas mu suure abilise Liisbet.

Ja kui suur kudumine ära väsitab, käpad on ju nii väikesed ja vardad suured, siis järgneb välja teenitud uinak Liisbeti voodis. Miki arvates on muidugi kõik mis kodus on tema oma, meie Liisbetiga lihtsalt laename tema käest ja oleme tema korteris üürnikud.


Ilusat päikselist naistepäeva kõigile! Kevad on lähedal!

Friday, March 6, 2009

Mystic Star


Esimene sall tehtud Raasiku värvilisest lõngast. Valmis sai küll juba veebruaris, aga viimasel ajal olen üldse laisk blogija. Horoskoop käskis teisipäeval juba talveunest ärgata, aga mis teha kui uni kuidagi ei taha ära minna. Täna paistab päike, kevad tuleb. Veel nädal ja siis koolivaheaeg, ei pea hommikul vara tõusma. Elu on ilus.

Wednesday, March 4, 2009

Mummumaania



Nagu paljusid isetegijaid olen mina ka mummude lummuses. Sünnipäevaks sain Heleni käest ilusa punase mohääri ja kohe oli teada mis sellest tokist saama peab. Muidugi mummumüts. Kolmapäeva õhtul vaatasime Liisbetiga Wall`e multikat ja müts saigi valmis. Multikas mulle ei meeldinud, kuidagi lahjaks jäi. Niisiis, Liisbetist saigi Punamütsike ja minul tiksus jälle üks aasta juurde. (Pilt tehtud hommikul vara kooli minnes, seepärast nii unine nägu.)